RECEITAS TÍPICAS

martes, 1 de diciembre de 2009
CHOCOS EN TINTA:
  • Ingredentes:
-1 kg de chocos
-2 cebolas
-2 dentes de allo
-Pimentón dulce e picante
-1 dl de aceite
  • Preparación:
Nunha cazuela bótase o aceite ata cubrilo fondo, añádese a cebola e o allo picado, a continuación acéndese a fogo lento. Cando a cebola está ben sudada se incorporan os chocos e se deixan 10 minutos. Despois se espolborea o pimentón dulce e o picante e séguese facendo o guiso a fogo suave durante 10 minutos máis. Cando este periodo pase os chocos estarán feitos e listos para acompañalos con arroz branco ou cachelos.


POLVO Á FEIRA
  • Ingredientes:
-1 pulvo grande
-1 cebola pequena
-Aceite de oliva
-Pimentón doce e picante
-Sal grosa
  • Preparación:
Temos que lavar ben polvo e mazalo para que ablande. Nunha olla ponse auga a hervir coa cebola. A continuación se introduce o polvo e se saca, isto se repite 2 ou 3 veces, deixase aí uns 45 minutos, cando xa esta listo apagase o fogo e deixase uns 15 minutos en repouso dentro da olla. Para servilo primeiro se corta con texolas e despois bótaselle a sal grosa, o aceite e o pimentón doce e picante.

Se queres probar o POLVO Á FEIRA feito por uns expertos na feira de Redondela hai un posto todolos 6 e 21 de cada mes.